Седмични събития

24 - 30 Април

bogyt-na-kasapnicata
 • 24-25 април
 • Драматичен театър Пловдив 19:00ч.ул."Княз Александър I" 38

"Богът на касапницата" на Ясмина Реза

В две поредни вечери хитовата постановка на Народния театър "Иван Вазов" може да гледаме на голяма сцена на Драматичен театър - Пловдив.
Сюжетът ще ни преведе през драматични обрати в срещата на две родителски двойки, които обсъждат разпрата между техните единайсетгодишни синове, при която едно от момчетата, наречено „доносник“, счупва с пръчка два зъба на другото. Постепенно, не без помощта на предложената от семейство Рей бутилка уиски, сдържаните и любезни отношения губят от блясъка си, а родителите заприличват все повече на децата си.
Участват: Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Александра Василева, Радена Вълканова.
Билети: на касите на Драматичен театър или в Билетен център пред Община Пловдив.

mоre-ot-fantazia
 • 27 април четвъртък
 • Държавен куклен театър - Пловдив 18:00ч. ул. Христо Г. Данов 14

"Море от фантазия" спектакъл на студенти от НАТВИЗ с импровизирани кукли.

Показана е една нова форма в кукления театър, разработена от екипа на проф. Боньо Лунгов, доц. Майя Енчева и доц. д-р Константин Каракостов. Разработени са отделни миниатюри на общочовешки теми – любов, мечта, война и др. Представлението вълнува със смелия експеримент, който е вложен в него.
А всички, които искат да научат повече за специалностите в НАТВИЗ от 17:00ч.в салона на Кукления театър преподаватели ще разкажат за специалностите в Академия.
Bход: свободен

lemmy-lives-on
 • 27 април четвъртък
 • "Stage 51" 19:30ч.бул."Христо Ботев" 51

"Lemmy Lives On" TANGRA MEGA MULLETS

Фронтменът на "Motörhead" продължава да живее след смъртта си. Тangra Mega Rock в почит на Леми са събрали едни от най-добрите родни музиканти, за да изпълнят сетлист от 16 песни.
Концертът Lemmy lives on! ще изкара на сцена банда, съставена от китариста на Odd Crew Васил Първановски, басиста на Д2 Александър Обретенов и Деян Драгиев-Даката на барабани. Вокалисти са: Насо Русков, Васко от Odd Crew, Нуфри, Стифф от Insmouth и Redrum, Шута от Vendetta и Piranha.
LEMMY LIVES ON!
Bход: 10лв./предварително/ 15лв. на място.

shtastlivecyt-ide
 • 27 април четвъртък
 • Военен клуб Пловдив 19:00

"Щастливецът иде" благотворителен спектакъл по Руси Божанов

Щастливецът иде" изправя в съда един дух на мъртъв писател, един образ от книга и един портрет на княз. Пиесата е документална хроника по процеса срещу убийството на Алеко Константинов. Основeн "обвиняем" в пиесата, структурирана като съдебен процес, e събирателният образ на бай Ганьо. В ролята на защитници на поета на процеса срещу неговите убийци се явяват неговата майка (Янина Кашева), любимата му (Александра Сърчаджиева), неговият най-близък приятел (Мартин Каров).
Вярвам, пише Руси Божанов, че Алеко Константинов не остана труп по пътя от село Радилово към Пазарджик. Той продължи през годините и звънчето на файтона се чува и в наши дни. Ние, днешните жители на България, по-близо ли сме до Алеко? Как го разбираме? Какво е Алеко за всеки един от нас? А Бай Ганьо – кой е, какво прави днес? Или Ганьо самодоволно суче мустак?
Вход: 10лв. благотворителен спектакъл в подкрепа на борбата срещу рака на гърдата. Със съдействието на AVON.

grafa
 • 28 април петък
 • пиано бар "Sinatra" 22:00хотел Тримонциум 5ет. ул.Капитан Райчо 2

Грaфа live

Eдин от най-успешните български поп изпълнители Владимир Ампов - Графа ще се качи на сцената на пиано бар Синатра заедно с Венци Трифонов!
Вход: има За резервации: 0886 10 10 78

ostava-live
 • 28 април петък
 • клуб"VOID" 22:30ул."Атанас Самоковеца“ 2

Остава концерт

Група "Остава" празнува четвърт век на сцената миналата година и след 5 албума има The Best албум.
Експеримент, „Президент, „Лондон, Париж, Берлин, „Sex in the Morning, „Merci Beaucoup, „Eлвис “, „Празен кадър, „Мъничко човече“, „Mexico “, „Шоколад“, „Mоно“, „Ние сме волни“, „Baby“, „Ще дойдеш ли с мен" и още много.
Bход: 10лв.на място/8 предварително/

kontrol
 • 29 април събота
 • клуб"VOID" 22:00 ул."Атанас Самоковеца“ 2

КОНТРОЛ -live

Една от най-влиятелните български пънк групи от края на 80-те години е в Пловдив. Групата има турне промоция на новия им албум "9". Oй!Ой!Ойс!
Вход: 10лв. на място

maraton-plovdiv-2017
 • 30 април неделя
 • старт на площад Централен 8:00ч. Финал отново на площад Центален

Маратон Пловдив 2017

Маршрута е :от площад "Централен" през централната пешеходна зона, състезателите ще преминат покрай Античния стадион и "Джумая" джамия, през тунела под Античен театър и по ул. "Петко Д. Петков" и бул. "Христо Ботев", след което ще навлязат в парк "Лаута". Маршрутът продължава към "Тракия", преминава по бул. "Освобождение", през моста на "Адата", движи се по десния бряг на река Марица, преминава покрай изложбените палати на Пловдивски панаир, по моста на бул. "Цар Борис III Обединител" пресича река Марица и преминава на левия бряг. На 28 км състезателите навлизат в Гребна база Пловдив, след което по бул. "Копривщица" се отправят към подножието на Младежки хълм. На 38 км състезателите ще преминат през "Цар Симеонова градина", за да се отправят към Стария град, след което ще се насочат отново към площад "Централен", където е финала на Маратона.
Контролното време на Маратон Пловдив е 5:30 часа.
Вход:със записване предварително за участници.