Weekend Събития: Пет./Съб./Нед.

19 - 21 май

svetlio-and-the-legends
 • 19 май петък
 • клуб"Void" 22:00ч. ул."Атанас Самоковеца"2

Svetlio &EMP; The Legends

Вокално-инструментален ансамбъл Svetlio &emp; The Legends за първи път на сцената на "VOID" и групата обещава нещо напълно ново! И все пак хитове като:Бате Гойко", "Жената", "Момичето", "Алкохолен делириум", "Скакауец", "Облаци", "Бира", "Въжен", "Море от алкохол", "PVC", "Чифт очи", "Овци", "Нова градска песен", и много други ще вдигнат още повече настроението в "VOID"
Вход: 10лв. на място

fluca-opening-2017
 • 19 май петък
 • Улица "Отец Паисий" 38 от 20:00ч.

FLUCA GRAND OPENING SEASON 2017 австрийският културен павилион

Художника Пламен Деянов, който ще представи на сцената на павилиона един от най-новите си проекти. Парти вечерта ще продължи с музика от Galin /TAM и welcome drinks от светещия бар на Absolut. А най-нетърпеливите могат да се присъединят към купона още от 18:00, когато в галерия Sariev Contemporary ще се открие изложбата „Вървя през лабиринт, който е права линия“ на художника Стефан Николаев.
Вход: свободен

ostava-live
 • 19 - 21 май
 • Дом на културата "Борис Христов" 18:00ч.ул."Гладстон" 15

Фестивал "Здравето на очите"

Фестивалът се провежда за втори път в град Пловдив и има за цел да насърчи, подобри и запази здравето на нашите очи и на очите на деца ни.
През трите дни на Фестивал Здравето на очите ще имате възможност да разгледате фото изложба на Александър Иванов"Снимки и пейзаци от Иран"
През вторият ден на Фестивал Здравето на очите от 16:00 ч., заповядайте на лекция: Жената- творческо начало. Лекция от поредицата София-Мъдростта. Лектор Пламен Златинов.
Пълна програма на фестивала тук
Bход: свободен

klavirna-magia-recital
 • 19 май петък
 • Балабановата къща 18:30ч. Стария Град

КЛАВИРНА МАГИЯ - рецитал

VIII Мeждународни фестивал на "ДНИ НА МУЗИКАТА В БАЛАБАНОВАТА КЪЩА" представа рецитал на Веско Стамболов пиано.Програма В.А.Моцарт, Ф. Менделсон, М. Равел, М. Мусоргски, П.И.Чайковски, Е.Гранадос, М.де Фая, И. Албенис
Билети: на касите пред Община Пловдив.

evropeiska-nosht-na-muzeite-2017
 • 20 май събота
 • Post-Culture Stage 21:30`. ул. "Йоаким Груев" 36, под "Петното на Роршах"

Европейска нощ на музеите 2017

Очаква се отново музеи и галерии под тепето да се включат в европейската инициатива с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви, посветени специално на Нощта.
Участници са:Градска Художествена Галерия, Балабановат къща/Стария Град/, Малка Базилика/бул."Мария Луиза" 31,Римски Стадион,Музей на Авиацията, Регионален Исторически музей, Регионален Природонаучен музей.
Вход:свободен

tabiet-plovdiv
 • 19-21 май
 • Международен Панаир Пловдив

Балкански фестивал на вкусове и ритми - ТАБИЕТ ПЛОВДИВ

Фестивалът ТАБИЕТ ПЛОВДИВ събира магията на кулинарията, музиката и танца, за да предложи едно пътешествие в света на балканския начин на живот.
абиет залага на кулинарното разнообразие в всичките негови аспекти. Вкус, начин на приготвяне и сервиз, както и на нетрадициони междонародни ястия. Автентични преставители на Сръбската, Руската, Гръцката, Турската, Македонската, Румънската, Българската както и на Италианската и дори Американската кухня.
Вход:свободен достъп.